Search

Kako pravilno izmeriti velikost deke za konja

Kako pravilno izbrati kakšno odejo potrebuje naš konj, kako preveriti ali ustreza in kako preprogo pravilno namestiti? Tukaj boste našli naš vodnik o tem, kako pravilno izmeriti svojo deko.

Odeja za konje je glavni del garderobe skoraj vsakega  konja in pravilno prilegajoča se odeja je bistvenega pomena, če želite zagotoviti želeno zaščito za vašega konja, hkrati pa je da je udobna in varna. Slabo prilegajoča se odeja je lahko nevarna za vašega konja in lahko pogosto povzroči več škode kot koristi, tako da, ne glede na to, ali gre za odejo, ki ohranja vašega konja toplega in suhega pozimi, brez muh poleti ali suši po vadbi, smo za vas  pripravili splošen vodnik za uporabo dekic.

V evropi se dekice merijo v cm, izmerite od sredine vihra, čez hrbet do začetka repa.

KAKO IZMERIMO DOLŽINO ODEJE ZA KONJA?

1. Konja postavitena ravno podlago

2. Naj stoji z vsemi štirimi nogami na tleh

3. Najlažje je če vzamete šiviljski merilni trak (poskrbite da se ga konj ne boji)

4. Začetek traku namestite na sredino vihra (Najlažje je če vam pri tem nekdo pomaga)

5. Nato trak raztegnite čez konjevo telo do začetka repa in preberete dolžino.

 

Večja ali majša velikosti?

Če je vaš konj med velikostmi, je na splošno bolje, da izberete večjo kot manjšo, razen če ima vaš konj posebno drobne ali ozke prsi. Pri izbiri odeje za vašega konja je treba upoštevati postavo in obliko konja; širok in debel konj bo morda moral povečati velikost, da se bo prilagodil svoji širini, zelo ozek in tanek konj bo morda moral zmanjšati velikost.

Shopping Cart
Scroll to Top