Varovanje osebnih podatkov - politika zasebnosti

Splošno

Podjetje se zavezuje, da bo varovalo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine. Podjetje spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bo storilo vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.

Posredovanje uporabnikovih osebnih podatkov podjetju je v določenih primerih nujno, da lahko obdelovalec kot ponudnik izpolnjuje svoje pogodbene obveznosti do uporabnika. Seznam obdelovalcev osebnih podatkov za podjetje se nahaja tukaj.

Ponudnik zbrane osebne podatke trajno varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07) (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 109/12, 110/13, 40/14 – ZIN-B, 54/14 – odl. US, 81/15 in 40/17) in Splošno uredbo o varstvu podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR).

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

  • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
  • pošiljatelj bo jasno razviden,
  • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne, prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
  • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
  • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina Griva.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se lahko kupec v primeru težav poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@griva.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Podjetje,ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Namen uporabe osebnih podatkov

Podjetje za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek
  • naslove za dostavo
  • firmo oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba)
  • davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba)
  • naslov elektronske pošte (uporabniško ime)
  • geslo v šifrirani obliki
  • kontaktno telefonsko številko
  • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini
  • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu

Naročila in dostava izdelkov: V kolikor se odločite za nakup preko spletne strani griva.si, potrebujemo za dostavo naročila določene vaše podatke, brez katerih ne moremo opraviti svoje obvezosti, in sicer dostave vašega naročila. Podatke zbrane za ta namen obdelujemo na podlagi pogodbenega razmerja (nakupa), ki ste ga opravili v naši spletni trgovini.

Osebne podatke povezane z naročili in dostavo izdelkov, hrani podjetje Klara Okorn s.p., 10 let po obdobju na katerega se zadnje naročilo kupca nanaša, skladno z določbo o hrambi računov na podlagi 86. člena Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1), v kolikor ne obstaja druga pravna podlaga za nadaljno obdelavo osebnih podatkov.

Za ta namen obdelujemo naslednje osebne podatke:

  • ime in priimek
  • naslov, poštna številka, mesto
  • kontaktni podatki (telefonska številka in elektronska pošta) za namen obveščanja o morebitnih spremembah naročila (potrditev prejema naročila, rok dostave, obvestilo o dostavi, itd.)

Vračila izdelkov, reklamacije: Veljavna zakonodaja kupcem zagotavlja, da lahko koristijo določene pravice v povezavi z uveljavljanjem stvarnih napak, garancijskih zahtevkov, vračila izdelkov brez razloga itd. ter možnosti, da lahko opravijo zamenjavo izdelka za drugega ali koristijo druge možnosti vračil (tudi vračilo kupnine).

Podatke zbrane za ta namen obdelujemo na podlagi pogodbenega razmerja (nakupa), ki ste ga opravili pri podjetju Klara Okorn s.p., saj vam drugače ne moremo posredovati novega izdelka (zamenjave) ali vrniti kupnine.

Osebne podatke povezane z naročili in dostavo izdelkov, hrani podjetje Klara Okorn s.p., 10 let po obdobju na katerega se zadnje naročilo kupca nanaša, skladno z določbo o hrambi računov na podlagi 86. člena Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1), v kolikor ne obstaja druga pravna podlaga za nadaljno obdelavo osebnih podatkov.

Za ta namen obdelujemo naslednje osebne podatke:

  • ime in priimek
  • naslov, poštna številka, mesto
  • kontaktni podatki (telefonska številka in elektronska pošta)
    • zgodovina nakupov in izdani računi s strani podjetja Klara Okorn s.p.

Komunikacija z vami: Z namenom najboljšega svetovanja pri nakupih, ima naše prodajno osebje dostop do vaših osebnih podatkov in nakupov pri nas. Na takšen način lahko vedno preverite, ali so podatki, ki jih imamo pravi, ter uveljavljate pravice vračila izdelkov ali uveljavljanje stvarnih napak in podobnih zahtevkov tudi v primeru, če nimate več računa za opravljen nakup. Klara Okorn s.p. obdeluje takšne podatke skladno z zakonitim interesom. Podatki, ki se obdelujejo za ta namen, se hranijo skladno s prvima dvema namenoma, razen v kolikor ne obstaja druga pravna podlaga za obdelavo.

Za ta namen obdelujemo naslednje osebne podatke:

  • ime in priimek
  • naslov, poštna številka, mesto
  • kontaktni podatki (telefonska številka in elektronska pošta)
  • zgodovina nakupov in izdani računi s strani podjetja Klara Okorn s.p.

Stanje soglasji

Zgodovina komunikacije z vami

Prilagojena trženjska komunikacija: Klara Okorn s.p. zbira soglasja posameznikov za namen prilagojene komunikacije glede popustov, ponudb, novosti, dogodkov in drugih vsebin prek različnih kanalov komunikacije (npr. elektronska pošta, SMS (vključujoč Viber, Whatsapp), socialnih omrežji, obvestil preko brskalnika, informacij na spletnem mestu. Ta obdelava ne vključuje nobenega avtomatskega profiliranja, ki bi imelo pravne ali podobne posledice za posameznika. Osebni podatki za ta namen se obdelujejo do preklica soglasja, hranijo pa največ eno leto po preklicu soglasja, v kolikor ne obstaja druga pravna podlaga za obdelavo.

Za ta namen obdelujemo naslednje osebne podatke:

  • ime in priimek
  • naslov, poštna številka, mesto
  • kontaktni podatki (telefonska številka in elektronska pošta)
  • zgodovino nakupov in odzive na posredovano preteklo komunikacijo (npr. odpiranje elektronske pošte, klik na povezave, nakup)

Obvestilo stranke o nezaključenem nakupu prek spleta: Klara Okorn s.p. potencialnim kupcem, ki so v svojo košarico dodali izbrane izdelke, a nakupa niso zaključili, občasno pošilja elektronsko pošto v povezavi z njihovim nakupom s ciljem, da se nakup zaključi. Navedeno se izvaja na podlagi zakonitega interesa podjetja Klara Okorn s.p. Upravljalec obdeluje to osebne podatke do uresničitve namena za katerega se hranijo.

Za ta namen obdelujemo naslednje osebne podatke:

  • ime in priimek
  • naslov, poštna številka, mesto
  • kontaktni podatki (telefonska številka in elektronska pošta)
  • vsebina nakupovalne košarice, ki jo je potencialni kupec zapustil pri naročilu na spletu

Uporaba različnih oglaševalskih orodij: Klara Okorn s.p. na podlagi zakonitega interesa pri spletnem oglaševanju uporablja storitvi:

Meta Platforms – podjetju Meta Platforms Ireland Limited posredujemo vaš elektronski naslov. V kolikor niste član skupnosti Facebook in/ali Instagram, se z vašimi podatki ne zgodi nič. Meta Platforms nam ne posreduje podatkov o tem, ali ste ali niste njihov član. Na podlagi tega vam lahko prikazujemo bolj usmerjene in vam prilagojene oglase. V nastavitvah svojega profila na Facebooku si lahko pogledate, ali smo vas vključili v takšno promocijo (zavihek »Nastavitev zasebnosti«, nato zavihek »Nastavitve« in zavihek  »Oglasi«), in ali posamezna podjetja izključite iz takšnega prikazovanja, ali pa spremenite soglasje (zavihek »Oglaševalci«). Zgornje nastavitve lahko preverite na naslednjem linku: https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen.

Google Customer Match – Googlu posredujemo vaš elektronski naslov, v kolikor imate gmail.com elektronski naslov. V kolikor se podatki ujemajo in v kolikor niste ugovarjali takšnemu oglaševanju, bo Google poskrbel, da se vam prikazuje oglas, ki je prilagojen vam. Google omogoča, da se sami opredelite, ali želite, da se vam prikazujejo prilagojeni oglasi. V kolikor želite preveriti, ali prejemate prilagojene oglase in/ali spremeniti nastavitve, lahko to storite prek naslednje povezave: https://adssettings.google.com/authenticated?hl=en.

Upravljalec obdeluje to osebne podatke do uresničitve namena za katerega se hranijo.

Za ta namen obdelujemo naslednje osebne podatke:

  • kontaktni podatki (telefonska številka in elektronska pošta)
  • zgodovina nakupov

Izvršbe, sodni postopki, inšpekcijski pregledi: Za namen vodenja izvršb glede neplačanih, a prevzetih izdelkov, sodnih postopkov in inšpekcijskih pregledov, obdeluje podjetje Klara Okorn s.p. določene osebne podatke, ki so pridobljeni skladno z zgoraj določenimi nameni.

V primeru izvršbe je pravna podlaga pogodba (nakup) pri podjetju Klara Okorn s.p. ter zakonska pravica do izvršbe. V primeru sodnih postopkov in inšpekcijskih pregledov, pa je Klara Okorn s.p. odgovorna obdelovati osebne podatke skladno z zakonodajo.

Obdelujejo se le tisti osebni podatki, ki jih je Klara Okorn s.p. zbrala za zgornje namene in ki so potrebni za izpolnitev namena. Klara Okorn s.p. hrani osebne podatke za ta namen do preteka zakonsko določenega roka.

Nagradne igre: Klara Okorn s.p. obdeluje osebne podatke za namen izvajanja nagradnih iger. Ker se le-te med seboj razlikujejo, so podatki o namenu, hrambi in ostalih podrobnostih glede obdelave osebnih podatkov, vključeni med pogoje sodelovanja nagradne igre.

V delih, kjer ni določeno drugače v pravilih nagradnih iger, ki jih organizira Klara Okorn s.p., se ta politika zasebnosti nanaša tudi na obdelavo osebnih podatkov v nagradnih igrah.

Dnevniški zapisi: Namen teh postopkov je zagotavljanje varnosti omrežja in informacij, tj. omogočiti zaznavanje in preprečevanje neavtoriziranih dostopov, ki lahko ogrozijo dostopnost, celovitost in zaupnost shranjenih ali prenesenih osebnih podatkov ter varnost s tem povezanih storitev, ki so dostopne prek teh omrežij in sistemov. Klara Okorn s.p. te podatke obdeluje za zaščito interesov posameznikov/obiskovalcev spletnih strani. Upravljalec hrani osebne podatke do uresničitve namena, za katerega so zbrani, vendar ne dlje od enega leta. Za ta namen upravljalec obdeluje IP naslov in podatke o verziji brskalnika.

V kolikor takšne obdelave ne želite, lahko zahtevate izbris vaših podatkov. Soglasje k hrambi, obdelavi in posredovanju osebnih podatkov podjetje pridobi s sklenitvijo pogodbe med podjetjem in uporabnikom (oddano spletno naročilo), s sodelovanjem uporabnika v nagradnih igrah ali ob naročilu uporabnika na novice. Uporabnik dovoljuje podjetju Klara Okorn s.p., obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S podanim soglasjem uporabnik dovoljuje podjetju Klara Okorn s.p., da kot upravljavec zbirke osebnih podatkov obdeluje zbrane osebne podatke za namene opisane zgoraj. Zbrani podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Navedene podatke lahko podjetje Klara Okorn s.p., obdeluje za lastne potrebe do preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze, sicer pa le toliko časa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik na zahtevo možnost vpogleda in ažuriranja podatkov v bazi podatkov.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, podjetje ne odgovarja.

Izvajanje politike zasebnosti

Podjetje ima, skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov, varovanje osebnih podatkov urejeno s Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov.

Vse pri podjetju redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z določili Pravilnika o varovanju osebnih podatkov in z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s podjetjem.

Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo sporočijo preklic registracije. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik podjetju poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini. Podjetje bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine v okviru te politike zasebnosti varovalo tudi v primeru preklica registracije.

Varstvo otrok

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti. Ponudnik ne sme sprejemati naročil od nekoga, za katerega ve, ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki. Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

Pravica do obveščanja in izbrisa

Pravico imate do informacij o vaših osebnih podatkih, s katerimi razpolagamo, kot tudi pravico do izbrisa teh podatkov. Če želite izbris vaših osebnih podatkov, imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, se obrnite na: info@griva.si ali nam pošljite zahtevek preko navadne pošte na naslov:

Klara Okorn s.p., Orle 19, 1291 Škofljica
ZA: Pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov (DPO)

Obvestila o stanju naročila: Pridržujemo si pravico, da vas na telefonsko številko, ki ste jo vpisali v postopku naročila, preko sms sporočila obvestimo, ko je vaše naročilo odpremljeno in če artikli niso bili prevzeti od 3 do 5 dni. Če artikli niso bili prevzeti več kot 5 dni, si pridržujemo pravico klica na posredovano telefonsko številko, kot opomnik za prevzem artiklov. Kupce hkrati o stanju naročila obveščamo tudi preko elektronskega sporočila.

Obvestila: Po prijavi na obvestila bosta vaše ime, telefonska številka in elektronski naslov z vašim dovoljenjem uporabljena v promocijske namene, dokler se iz obveščanja ne odjavite. Na prejemanje obvestil ste prijavljeni le, če je ob naročilu strinjate s strinjate s Splošnimi pogoji spletne trgovine.

Iz baze prejemnikov obvestil se lahko kadarkoli odjavite s sporočilom na info@griva.si ali s klikom na povezavo »Odjavi tukaj« na dnu promocijskih elektronskih sporočil.

Za odjavo od občasnih promocijskih SMS sporočil pišite na info@griva.si in uredili jo bomo v najkrajšem možnem času.

Vsak posameznik, katerega ponudnik zbira, hrani in obdeluje njegove osebne podatke, ima glede teh podatkov naslednje pravice:

  • Pravica do pozabe – v kolikor posameznik ne želi več, da se njegovi osebni podatki, ki jih hrani in obdeluje obdelovalec obdelujejo in ob pogoju, da ni zakonitih razlogov za njihovo nadaljnjo hrambo, bo lahko od obdelovalca kadarkoli zahteva, da se njegovi podatki zbrišejo.
  • Pravica vedeti, kako dolgo se hranijo osebni podatki.
  • Pravica zahtevati popravek, izbris ali vložiti pritožbo.
  • Pravica do prenosljivosti – posameznik lahko, v kolikor to želi, lahko od obdelovalca zahteva, da mu zagotovi osebne podatke v zvezi z njim, ki jih je posredoval upravljavcu, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki.
  • Pravica do pravnega sredstva in sankcije – posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu, pa tudi pravico do pravnih sredstev zoper odločitev nadzornega organa ali v primeru neukrepanja nadzornega organa, pravico do odškodnine in odgovornosti.
  • Pravica ne biti podvržen ukrepom, ki izhajajo zgolj iz profiliranja, analize ali predvidevanj z uporabo avtomatiziranih sredstev obdelave.
  • Pravica do umika soglasja – posameznik ima pravico do umika soglasja za nadaljnjo obdelavo osebnih podatkov, posebej v primeru neposrednega trženja.

Postopek uveljavljanja pravic

Seznanjen sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca, in sicer na elektronski naslov info@griva.si.

Seznanjen sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.

Seznanjen sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Podjetje osebne podatke posameznika hrani do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Uporabnik lahko prekliče soglasje za prejemanje elektronskih sporočil (kar stori s pisno zahtevo ponudniku na elektronski naslov info@griva.si) ali zahteva, da podjetje njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbriše, tako da v celoti izbriše uporabnikov uporabniški profil pri ponudniku.

Dodatno

Podjetje je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegove spletne trgovine. Podjetje ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetja.

Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavi v spletno trgovino, kot tudi ob naročilu nakupa izdelkov, vključno z vsebino naročil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Podjetje teh podatkov ne bo uporabilo v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Podjetje podatkov uporabnikov ne bo uporabilo za pošiljanje promocijske elektronske pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo izrecno soglašal. Podjetje lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

Dostavni službi bo podjetje zaupalo le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (podatki o prejemniku, naslov za dostavo, telefonsko številko za obvestilo o dostavi paketa in/ali reševanju težav pri dostavi in naslov elektronske pošte za obvestilo o statusu dostave paketa). Prek elektronske pošte bo podjetje stopilo v stik z uporabnikom, če bo to potrebno za izvedbo nakupa v spletni trgovini, prek kontaktne telefonske številke pa le, če bo v postopku registracije oz. nakupa v spletni trgovini prišlo do težav.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

  • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
  • pošiljatelj bo jasno razviden,
  • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne, prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
  • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
  • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Piškotki in oglaševanje

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.

V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega 157. člen predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.

Spletna stran griva.si za delovanje strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov, spremljajo pa aktivnosti obiskovalcev in zanimanje z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in preprostejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Podjetje vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti, ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Podjetje lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine ali ocene artiklov, s pomočjo katerega uporabnik ve, katere artikle je že ocenil, posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Podjetje lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti podjetje zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine.

Onemogočanje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Če spremenite, ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi.

Piškotki, uporabljeni na tem spletnem mestu:

Shopping Cart
Scroll to Top